MZH ve čtvrté předvolební debatě Českého rozhlasu

Ondřej Hýsek (předseda MZH) odmítá současný deficitní rozpočet. „Je to zločinná a nemravná záležitost, tendence a trend je děsivý. Na konci volebního období bychom se chtěli dostat k vyrovnanému rozpočtu. Základní je úspora na státním aparátu a sloučení čtrnácti krajů do tří nebo čtyř, což by ušetřilo asi 100 miliard ročně.“

Moravské zemské hnutí chce investovat především do vzdělávání. „Bude potřeba vzdělanostní společnost, která se bude vzdělávat celý život. Montovny a skladovny, které se zde dříve vybudovaly, nám bohatou budoucnost nepřinesou. Využijme evropského trhu a že jsme evropsky orientovaná ekonomika, která může vyvážet. Opustit EU by byla sebevražda,“ zdůrazňuje Hýsek.

Spustit pořad na webu českého rozhlasu

MZH vnímá Green Deal jako příležitost. „Všichni zmiňují emise a auta se spalovacími motory, ale je možnost získat velké peníze na modernizaci ekonomiky, vzdělávání, ochranu přírody. Firmy samy už se pomalu přizpůsobují, takže i trh v tom bude mít nějakou přirozenou roli,“ předpovídá předseda Moravského zemského hnutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *