MZH jde do voleb ve dvou desítkách měst a obcí

Moravské zemské hnutí, které bylo zaregistrováno letos na jaře, se poprvé zúčastní komunálních a senátních voleb. V různých formách bude kandidovat ve dvou desítkách moravských měst a obcí, do klání o senátorské křeslo vyšle dva kandidáty.

„Nejsilnější je naše kandidátka do brněnského zastupitelstva SMART MORAVSKÁ METROPOLE, kterou Moravské zemské hnutí sestavilo spolu s nezávislými kandidáty pod vedením náměstka primátora města Brna Jaroslava Kacera“, říká Ondřej Hýsek, předseda Moravského zemského hnutí.

Hlavními programovými cíli celobrněnské kandidátky SMART MORAVSKÁ METROPOLE jsou chytrá řešení vedoucí k vyšší kvalitě života ve městě, vzdělávání jako městská surovina 21. století, Brno jako sexy evropské město, které je jedničkou nejen na Moravě. Do vedení města kandidují kromě náměstka Jaroslava Kacera, zástupce ředitelky brněnského gymnázia Ondřeje Hýska či horolezce Pavla Trčaly i inženýrka chemie Sabina Oweisová, Petr Kapoun, ředitel společnosti zabývající se vesmírnými technologiemi, paleontoložka z Akademie věd Miriam Fišáková Nývltová, Cong Su Truong, místopředseda Svazu Vietnamců v ČR, lektor vzdělávání dospělých Kamil Albrecht, fotbalový trenér Ludevít Grmela či archeolog Bohuslav Klíma.

V brněnských městských částech staví Moravské zemské hnutí kandidátky na Brně-severu pod vedením Kamila Albrechta, na druhé pozici královopolské kandidátky MZH, SZ a nezávislých kandidátů je místní zastupitel Ondřej Hýsek, koaliční kandidátka s účastí MZH vznikla také ve Starém Lískovci (hnutí zastupuje Ing. Vojtěch Říha), IT technik Ivo Útrata stojí v čele kandidátky MZH v Líšni, kandidáti MZH jsou rovněž na kandidátce Pro Žabovřesky.

Z mimobrněnských měst a obcí hnutí samostatně kandiduje v Bošovicích, Dačicích, Jihlavě, Mankovicích, Mastníku, Ochozi, Olomouci, Prostějově nebo Račicích-Pístovicích, kandidáti MZH se objeví na kandidátkách v Ratajích i ve Znojmě.
Ve volbách do Senátu Parlamentu České republiky bude za Moravské zemské hnutí kandidovat v Prostějově majitel pohřební služby Pavel Makový a v Brně Pavel Trčala, majitel sportovní firmy.

Moravské zemské hnutí (MZH), které bylo zaregistrováno v dubnu 2018 v roce stého výročí přerušení činnosti Moravského zemského sněmu, navazuje na aktivity Hnutí za samosprávnou demokracii – Společnosti pro Moravu a Slezsko. Prosazuje program obnovy spravedlivé moravské zemské samosprávy v rámci decentralizované České republiky a Evropské unie po vzoru vyspělých západoevropských demokracií. Navazuje tak na tradici protiprávně přerušenou komunistickým režimem. Hnutí má sídlo symbolicky v Dačicích, moravském městě, které bylo nesmyslně začleněno do Jihočeského kraje. Předsedou hnutí je královopolský zastupitel Ondřej Hýsek, místopředsedou brněnský podnikatel Pavel Trčala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *