Smart moravská metropole jde do voleb

Brno má slušně našlápnuto a nemělo by usnout na vavřínech, proto jsme se rozhodli kandidovat do podzimních komunálních voleb jako sdružení nezávislých kandidátů a Moravského zemského hnutí pod názvem Smart Moravská Metropole.

„Jsem člověk, který rád přijímá nové výzvy. Když jsem se pak potkal s Ondřejem Hýskem a diskutovali jsme o různých projektech, které by mohly být tématy pro komunální volby, pochopil jsem, že jsme oba na stejné vlně a začali tak vytvářet tým lidí, kteří mají vztah k městu a chtějí pro něj pracovat a zlepšovat jej. V pondělí jsme podali kandidátku, z jejíhož složení mám velmi dobrý pocit a radost, jakou jsem již dlouho neměl a věřím v úspěch naše týmu ve volbách,“ uvedl Jaroslav Kacer, náměstek primátora města a lídr kandidátky Smart Moravská Metropole.

Cílem celobrněnské kandidátky SMART MORAVSKÁ METROPOLE je mít opravdu „smart“ Brno s úspěšnými, vzdělanými a kriticky smýšlejícími občany, kteří jsou na svoje město hrdí a které moravská metropole „baví“. Do vedení města kandidují kromě náměstka Jaroslava Kacera, zástupce ředitelky brněnského gymnázia Ondřeje Hýska či horolezce Pavla Trčaly i mladí lidé jako inženýrka ekonomie a učitelka tance Sabina Oweisová, ředitel společnosti zabývající se vesmírnými technologiemi Petr Kapoun, paleontoložka Akademie věd ČR Miriam Fišáková Nývltová, Cong Su Truong, místopředseda Svazu Vietnamců v ČR, lektor vzdělávání dospělých Kamil Albrecht, fotbalový trenér Ludevít Grmela či archeolog Bohuslav Klíma.

„S Jaroslavem Kacerem spolupracujeme na vzdělávacích projektech a mám velkou radost, že je jedničkou kandidátky, která dává Brnu naději být skutečně vzdělanou, hrdou a úspěšnou metropolí Moravy“ uvedl Ondřej Hýsek, zástupce ředitelky gymnázia a dvojka kandidátky Smart Moravská Metropole.
V současné situaci, kdy se máme daleko lépe než naši rodiče či prarodiče, dostáváme se do alarmující situace ohrožení demokracie. Zástupci Smart Moravské Metropole zdůrazňují, že zcela respektují demokratické principy a svobodu slova. Zároveň podporují větší integraci Evropské unie a dalších mezinárodních institucí jako NATO apod. Uvědomují si a váží si schengenského prostoru a také programů jako Erasmus, které podporují získávání mezinárodních zkušeností.

Krom výše popsaného ukotvení je důležité pokračovat v nastaveném trendu, aby se z města Brna stalo místo, kde se dobře žije a pracuje a je celoevropsky respektované. Proto náš program bude splňovat tři hlavní cíle:

1. Chytrá řešení vedou k vyšší kvalitě života ve městě 
2.Vzdělání je městská surovina 21. století 
3.Brno je sexy evropské město a je jedničkou nejen na Moravě 

„Nerad odcházím od rozdělané práce, a proto bych chtěl dotáhnout rozpracované projekty do konce. Na začátku září chceme představit celý program i kampaň. Na kampani se budou finančně podílet jednotliví kandidáti, nebude to masivní kampaň za miliony, ale o to víc bude originální,“ dodal Jaroslav Kacer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *