Jsou za námi první volby

Moravské zemské hnutí se v tomto roce poprvé zúčastnilo komunálních a senátních voleb. I přes to, že jsme po našem založení měli na sestavení kandidátek a zorganizování kampaní jen několik málo týdnů, zúčastnili jsme se se ctí a někde jsme uspěli.

Předseda Moravského zemského hnutí Ondřej Hýsek obhájil mandát zastupitele v brněnské městské části Královo Pole a zařadil se do opozičního klubu Zelená pro Královo Pole (6,41 %, 14 709 hlasů).

Dačicích, sídelním městě Moravského zemského hnutí, uspěli Bohumil Šuhaj, Milan Točík a Jiří Albrecht ml. a se ziskem 15,72 % (8 957 hlasů) obsadili krásné třetí místo.

Ochozi u Brna budeme zastoupeni Ondřejem Mlejnkem, Pavlou Janišovou, Liborem Mikulicou a Danielem Šnajdrem (38,95 %, 2327 hlasů, 2. místo).

Z kandidátky MZH v Bošovicích uspěli Eva Darmovzalová a Michal Darmovzal, skončili druzí s 20,72 % (991 hlasů).

Mandát obhájila Dagmar Stryjová v Račicích-Pístovicích (9,81 %, 687 hlasů).

V zastupitelstvu Mankovic nás bude zastupovat Jan Šilar (11,3 %, 330 hlasů, 3. místo).

Petr Chňoupek získal pro MZH premiérový mandát v obci Mastník (21,37 %, 209 hlasů).

Ve Znojmě podpořilo MZH kandidátku „Pro Znojmo“, zastupitelem se zde stal náš člen Jiří Kacetl.

V brněnských Žabovřeskách uspěla kandidátka „Pro Žabiny“ s účastí několika našich kandidátů.

Ratajích jsme podpořili úspěšnou kandidátku KDU-ČSL, náš člen David Unger se stal prvním náhradníkem.

I když neuspěly naše kandidátky na „velkém“ Brně (Smart moravská metropole, 42 869 hlasů), v Olomouci, Jihlavě, Prostějově nebo v brněnských městských částech Sever a Líšeň, jsme rádi, že jsme se zde voleb zúčastnili a vnímáme to jako výzvu propříště. Jen těsně neuspěla námi podporovaná kandidátka „Společně pro Lískovec“ ve Starém Lískovci.
V senátních volbách nás v Prostějově reprezentoval pan Pavel Makový (3,97 %, 1681 hlasů). V brněnském obvodu získal místopředseda MZH Pavel Trčala 3,26 % (960 hlasů).

Dalším milníkem budou květnové volby do Evropského parlamentu. Za klíčové pak považujeme krajské volby 2020, v nichž uspějeme, protože usilujeme o obnovu tradiční zemské samosprávy a máme na srdcích budoucí úspěšný osud obyvatel Moravy, Slezska i Čech. 

Dovolte nám proto poděkovat vám za vaše hlasy, pomoc a podporu ve volbách minulých i budoucích, moc si toho vážíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *